Külföld

Fidel Castro írt népének

admin
admin

2009. 03. 04. 07:46

A hétfői nagyarányú kubai kormányátalakítást magyarázva Fidel Castro volt kubai elnök azt írta keddi újságcikkében, hogy egyeseket megszédített a hatalom, és méltatlanul viselkedtek.

“A hatalom édessége becsvágyat ébresztett bennük, és ez méltatlan szerepre kárhoztatta őket… A külső ellenség nagy illúziókat fűzött hozzájuk”- írta az idős, betegeskedő, de még mindig óriási tekintélynek örvendő Fidel Castro a világhálón megjelent írásában. Neveket nem mondott, bár “leginkább kiemelt személyekről” szólt, ami azt valószínűsíti, hogy Felipe Pérez Roque külügyminiszterről és Carlos Lagéról, a minisztertanács titkáráról – gyakorlatilag ügyvezető miniszterelnökről – van szó.

Ők ketten a kubai kommunista vezetők fiatalabb generációjához tartoznak. A gazdasági reformokkal foglalkozó Lage 57, Pérez Roque, aki egy időben Fidel Castro személyi titkára volt, 44 éves, és sokan őt gondolták leendő államfőnek. A jelenlegi államfő, Raúl Castro tavaly februárban vette át a posztot bátyjától, Fideltől.

Fidel Castro tagadta azokat a találgatásokat, hogy az átalakítással “Raúl emberei” váltották volna fel “Fidel embereit” a kormányban. Vele is megbeszélték a személycseréket – írta -, noha erre nem kötelezte az előterjesztőket semmi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.