Nagyvilág

Obama Magyarország miatt aggódik

A feltörekvő gazdaságok, köztük Magyarország és Ukrajna problémáit említette Barack Obama amerikai elnök kedden. Az elnök attól tart, hogy a tovagyűrűző hatások elérik Amerika partjait.

Meg kell gátolni, hogy “azoknak a problémáknak, amelyek a feltörekvő országokban, mint például Magyarországon vagy Ukrajnában jelentkeznek, legyen olyan nagy tovagyűrűző hatása, amely eléri a mi partjainkat” – mondta Barack Obama kedden egy sajtótájékoztatón. Mint hozzátette, ennek érdekében összehangolt nemzetközi segítséget kell nyújtani számukra.

miért aggódik Obama?

Az FN szerda hajnaltól elérhető cikkéből válaszokat kaphat a válsággal, válságkezeléssel kapcsolatos alapkérdésekre, s kiderül az is, miért tartanak külföldi elemzők a régiónk összeomlásától.

Az amerikai elnök úgy fogalmazott: teljesen biztos benne, hogy gazdasági terve működni fog, a hiteláramlás megindul, a vállalatok számára új beruházási lehetőségek nyílnak és az embereknek újra lesz munkájuk. Meggyőződése, hogy a fogyasztói bizalom megerősödik a gazdasági ösztönző csomag hatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik