Külföld

Sípályán ölt a türingiai kormányfő?

admin
admin

2009. 03. 02. 18:54

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek hétfőn Ausztriában a türingiai kormányfő ellen, aki január elsején halálos kimenetelű balesetet okozott egy stájerországi sípályán.

Az ügyben illetékes leobeni ügyészség a baleset körülményeiről lefolytatott szakértői vizsgálat jelentésére alapozta a Dieter Althaus elleni vádindítványát, amelyet már el is juttatott a kerületi bíróságra.

Az 50 éves német politikus a donnersbachwaldi síparadicsom lejtőjén ütközött össze egy 41 éves, az Egyesült Államokban élő szlovák nővel, aki röviddel a szerencsétlenség után belehalt koponyasérüléseibe. Maga Althaus annak köszönhette életben maradását, hogy sisakot viselt, ellentétben a szlovák nővel. Beata C. négy gyermeket hagyott hátra.

A tartományi miniszterelnököt, aki szintén súlyos fejsérülést szenvedett a balesetben, hetekig ápolták kórházban. Először Salzburgban kezelték, ahol napokon át mesterséges mélyaltatásban tartották.

A helyszíni szemlék alapján a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a türingiai kormányfő balra letért az általa használt sípályáról, majd rézsút mintegy 12-14 métert fölfelé haladt, és – a szabályokat megszegve – áttért egy másik pályára. Ott frontálisan összeütközött a kijelölt pályán szabályosan érkező, lefelé síelő nővel.

Althaus írásban benyújtott állásfoglalásában közölte, hogy továbbra sem emlékszik a baleset körülményeire, de tudomásul veszi a szakértői vizsgálat eredményét, és magára vállalja a felelősséget Beata C. haláláért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.