Nagyvilág

Vígjátékot készítettek az amstetteni rémről

Szatirikus vígjátékot mutattak be Bécsben az „amstetteni rém” néven elhíresült Josef Fritzlről, aki a vádak szerint évekig fogságban tartotta és megerőszakolta saját lányát. A filmet óriási felháborodással fogadták Ausztriában, a rendező halálos fenyegetéseket kapott.

A „Pension F” című film a rendező szerint az amstetteni rém történetét övező médiafelhajtást parodizálja ki – írja a BBC. Hubsi Kramar, az alkotó leszögezte, hogy nem magát a történetet, csupán a média túlkapásait szerette volna komikus formában bemutatni. A média írja a történetet, én csak reagálok rá – fogalmazott.

Josef Fritzl március 16-án áll bíróság elé, többek között gyilkosság, nemi erőszak, jogtalan fogva tartás és vérfertőzés vádjával. A rendező nem zárta ki, hogy a tárgyalásról szóló médiabeszámoló alapján újabb részekkel egészíti majd ki a filmet.

A főleg improvizáción alapuló műben a színészek mellett olyan szereplők is feltűnnek, akik a múltban maguk is erőszak áldozatai voltak.

A 73 éves Fritzl hajlandó elismerni, hogy bebörtönözte és megerőszakolta Elisabeth nevű lányát, akitől hét gyermeke született, de továbbra is tagadja, hogy születése után megölte volna az egyik csecsemőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik