Nagyvilág

Helikopteren szöktek meg a börtönből

Helikopterrel távozott vasárnap egy Görögországban jól ismert bűnözőpáros egy állítólag szigorúan őrzött börtönből. Pontosan úgy és onnan, ahogyan és ahonnan egyszer már megszöktették őket nem egészen három évvel ezelőtt.

A helikopter a börtönudvar fölé repült a rabok kora délutáni sétája idején, kötélhágcsót eresztett le, s a 43 éves Vaszilisz Paleokosztasz görög bűnöző, akit emberrablásokért és bankrablásokért csuktak le, valamint 34 éves albán bűntársa, az emberölésért elítélt Alket Rizai villámgyorsan felmászott a légi jármű fedélzetére.

A börtönőrök tüzet nyitottak, de nem tudták megakadályozni a szökést. Kevéssel később megtalálták a helikoptert üresen a főváros Kapandriti nevű északi elővárosában.

Az Athén közelében fekvő Koridallosz település állítólag szigorúan őrzött börtönéből szökött meg a két veszélyes bűnöző, ugyanonnan, ahonnan ugyanezzel a módszerrel már megszöktek egyszer, 2006 júniusában. Rizait akkor két hónappal később elfogták, Paleokosztaszt azonban csak a múlt év tavaszán sikerült kézre keríteni és újra rács mögé dugni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik