Nagyvilág

Önmagát herélte ki a szabadkai férfi

A szabadkai rendőrfőnök állítása szerint az Észak-Bácskában nagy visszhangot keltett eset mögött valójában öncsonkítás áll. Mivel a "házi műtét" nem sikerült, a férfi utcai rablótámadásnak állította be az otthoni kasztrálást.

Önmagát herélte ki az az oromi férfi, aki azt állította, hogy mások csonkították meg Szabadkán – közölte Borivoje Mucalj, szabadkai rendőrfőnök. A nyomozás kiderítette, hogy a 43 éves P. Károly kedden délután saját házának udvarán, egy istállóban pengével felvágta herezacskóját, és kivette heréit. Később, a kihallgatás során régóta fennálló egészségi problémáival magyarázta tettét.

Miután az öncsonkítás következtében erősen vérezni kezdett, elmondta feleségének, hogy mit tett. A feleség kórházba vitte, ahol a férfi feljelentést tett. P. Károly az esetet úgy állított be, hogy Szabadkán este nyolc óra tájban négyen megállították, 50 eurót követeltek tőle, majd miután azt a választ kapták, hogy nincs pénze, megfosztották heréitől. P. Károly ellen feljelentést tesz a rendőrség a hatóságok megtévesztése címén.

Az eset kapcsán Sasa Vucinic szabadkai polgármester kijelentette, hogy a városban az erőszakos bűncselekmények száma tűrhetetlenül megnőtt, ezért csütörtökön sürgősen tanácskozásra hívta össze a körzeti bíróság, a rendőrség és más, a közbiztonságért felelős szervek képviselőit. A tanácskozás résztvevői megállapodtak abban, hogy az elharapózott erőszak miatt a szabadkai rendőrségen belül “intervenciós osztály” alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik