Nagyvilág

Életfogytiglanra ítéltek a társát megkéselő tizenévest

"Életfogytiglani" börtönbüntetésre ítéltek pénteken az angliai Manchesterben egy tizenéves fiút, aki tavaly augusztusban leszúrta társát egy számítógépes játék körüli vita során.

A 16 éves Shane Boyd egy manchesteri partin került szóváltásba a vele egyidős asztalostanonc Conor Blackkel, akit egy Xbox játékkonzol állítólagos ellopásával vádolt.

Boyd mindjárt akkor belekötött Blackbe, amikor az barátaival megérkezett. Kicsalta őt a buliról, a fejéhez vágott egy sörös dobozt, majd egy konyhakéssel hátba szúrta áldozatát, amikor az megpróbált elmenekülni. A fiúnak sikerült még kijönnie a házból, de nem sokkal később összeesett és a kórházba szállítás közben meghalt. A gyilkos visszament a partira, azzal hencegett a többieknek, hogy “ő a legjobb” és azzal fenyegetőzött, hogy megöli azt, aki fel meri jelenteni.

A bíró döntése értelmében Boydnak legalább 11 évet kell börtönben töltenie, az angol-wales-i bűntetőjog alapján akkor vehető majd fontolóra a szabadlábra helyezése.
Nagy-Britanniában tavaly óta erősen elharapózott az utcai erőszak, elsősorban tizenévesek között. Csak most csütörtökön két fiatalt késeltek halálra Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik