Nagyvilág

ENSZ-diplomatát rabolt az al-Kaida

Az al-Kaida észak-afrikai szárnya bejelentette, hogy emberei rabolták el ENSZ nigeri megbízottját és segédjét, illetve négy nyugati turistát Nigerben és Maliban.

A szóvivő szerint a szervezet fegyveresei fenntartják maguknak a jogot, hogy az iszlám törvénykezéssel, a saríával összhangban járjanak el a hat tússzal – jelentette ki az Iszlám Magreb al-Kaidája nevű szervezet szóvivője az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak. Ez nyilvánvaló utalás arra, hogy kivégezhetik őket, ha nem teljesülnek követeléseik. A szóvivő szerint a szervezet hamarosan közzéteszi azt, hogy milyen feltételek mellett engedik el a túszokat.

Robert Fowler kanadai állampolgárságú ENSZ-megbízott, illetve segédje, Louis Guay tavaly december tűnt el Nigerben. A helyi hatóságok által folytatott nyomozás arra utalt, hogy „terroristák” rabolták el őket. A turistákat – két svájci, egy német és egy brit állampolgárt – januárban rabolták el a mali-nigeri határnál. A mali hatóságok eleinte azt gondolták, hogy tuareg lázadók fogták el a túszokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik