Nagyvilág

Csempészalagutakat bombázott Izrael

Izraeli harci gépek szerda hajnalban támadásokat intéztek a gázai-egyiptomi határ alatt húzódó csempészalagutak, illetve a Hamász egyik elhagyatott támaszpontja ellen Hán-Júnisz városának közelében - közölték a helyi lakosok és Hamász-illetékesek.

A palesztin iszlamista szervezet bázisa jóformán már eddig is romokban hevert a korábbi izraeli támadások miatt, a mostani légicsapások során azonban lerombolták a táboron belül található mecsetet is. Sérültekről nem érkeztek hírek. A csempészalagutak elleni támadások Rafah közelében történtek.

A légicsapásokkal Izrael vélhetően arra adott választ, hogy kedd este aknákkal lőtték területét a Gázai övezetből. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy gépei támadásokat hajtottak végre szerda hajnalban, de részletekbe nem bocsátkozott.

Jeruzsálemi vezetők arra figyelmeztettek Izrael 22 napos, január 17-én véget ért gázai offenzívája után, hogy kemény választ fognak adni minden rakéta- vagy aknatámadásra, amelyet a Gázai övezetből hajtanak végre Izrael ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik