Nagyvilág

Felrobbantotta magát egy nő Srí Lankán

Felrobbantotta magát egy tamil nő hétfőn Srí Lanka harcok sújtotta északi részén egy menekülttábor ellenőrzőpontjánál; legkevesebb 28 ember meghalt, és 90 megsebesült - közölte egy katonai szóvivő.

„A hadsereg két tisztje és 18 másik katonája meghalt, két tiszt és további 48 katona megsebesült. Nyolc civil vesztette életét, és negyven sebesült meg, köztük sok nő és gyermek” – mondta a szóvivő, Udaja Nanajakkara dandárparancsnok.

A Nemzetbiztonsági Médiaközpont név nélkül nyilatkozó szóvivőjének elmondása szerint a nő a polgárháborús övezetből menekülő civilek csoportjába vegyült Visvamadu városa közelében, s amikor katonák igazoltatták őket, működésbe hozta a rajta lévő robbanószerkezetet.

A várost nemrég foglalta el a hadsereg a szeparatista Tamil Eelam Felszabadító Tigriseitől (LTTE). A hadsereg és a sarokba szorított LTTE harcainak övezetéből menekül a polgári lakosság, múlt csütörtök óta legkevesebb 17 ezren hagyták el az északkeleti térséget. Körülbelül 200 ezren rekedtek az övezetben, s az ENSZ és a Nemzetközi Vöröskereszt adatai szerint „több százan” vesztették életüket január eleje óta.

“Próbáljuk menteni a tamil lakosságot, de az LTTE nem hagyja, és most is öngyilkos robbantásos merényletet hajtottak végre civilek között” – mondja Anura Prijadarsana Japa médiaügyi miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik