Külföld

Kártérítik az “amstetteni rém” feleségét

admin
admin

2009. 02. 05. 14:22

Kártérítést ítélt meg a bécsi tartományi büntetőbíróság az "amstetteni rém", Josef Fritzl feleségének, mert két osztrák sajtótermék megsértette a magánélethez fűződő jogait.

A nő, aki férje szörnyű tettéről mit sem tudott, összesen 260 ezer eurót követelt két folyóirattól, a Newstól és a Womantól, mert tudósításaikban többször is nyilvánosságra hozták teljes nevét, és különböző részleteket tártak fel a magánéletéből. A bíró viszonylag szerény büntetést rótt ki a két folyóiratra: összesen 11 ezer euró – durván hárommillió forintot kitevő – kártérítésre ítélte őket. A News kiadójának jogi képviselője menten jelezte, hogy az összeg nagyságától függetlenül megfellebbezték a bíróság döntését.

A világszerte nagy port felvert amstetteni eset áprilisban robbant ki. Akkor derült fény arra, hogy a végzettségét tekintve mérnök Fritzl 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta, és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, a ma negyvenkét éves Elisabethet. Hét közös gyermekük született.

Az asszony nemcsak a Newst és a Womant perelte be, hanem számos más hazai és külföldi sajtóterméket is. Pénteken a német Spiegel és Spiegel Online kerül sorra, az ő ügyükben dönt a bíróság. Állítólag hasonló sajtóperekre készülnek Fritzl gyerekei is. A 73 éves férfi elleni per március 16-án kezdődik a St. Pölten-i tartományi bíróságon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.