Nagyvilág

A Hamasz győzelemnek tartja a tűzszünetet

A Hamasz több mint ötezer híve előtt mondott beszédet pénteken a palesztin szervezet egyik vezetője, győzelemként értékelve az izraeli hadművelet végén született tűzszünetet.

Halíl al-Hajja most első alkalommal jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy tavaly december 27-én Izrael offenzívát indított a Hamasz ellenőrzése alatt álló Gázai övezetben.

“Büszkén mondjuk, hogy Gáza megnyerte a háborút, az ellenállás megnyerte a háborút, a Hamász megnyerte a háborút” – mondta a palesztin parlament megrongált épülete előtt.
Izrael 23 nap után, január 18-án leállította a légi és szárazföldi hadműveleteket és tűzszünet lépett életbe. A Hamasz azóta már ismét lőtt ki rakétákat Izraelre.

Eközben a Gázai övezet és Egyiptom határán az egyiptomi biztonsági erők letartóztattak pénteken két palesztin fegyverest, akik éppen egy, az övezetből kivezető illegális alagútból másztak elő. A két palesztin hét társát még keresik az egyiptomi hatóságok. Gyakran számolnak be palesztin csempészalagutak felfedezéséről vagy felszámolásáról az egyiptomi hatóságok, az azonban ritka, hogy feltételezett használóikat el is fogják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik