Nagyvilág

Fegyverlopás miatt rúgták ki a román légierő parancsnokát

A román védelmi miniszter leváltotta pénteken a légierő parancsnokát, miután ismeretlenek a napokban fegyvereket loptak el egy Bukarest melletti katonai raktárból.

Mihai Stanisoara tárcavezető azzal indokolta Constantin Croitoru menesztését, hogy a fegyverraktár az ő felelősségi körébe tartozott. A miniszter a légierő parancsnokán kívül menesztett három másik katonatisztet is, akik a Bukarest melletti Cioragla településen található fegyverraktár őrzéséért feleltek.

A román hadsereg illetékesei egy szerdai ellenőrzés során fedezték fel, hogy a raktárból fegyverek tűntek el. A NewsIn kereskedelmi hírügynökség katonai forrásokból úgy tudja: mintegy ötven kézifegyvernek veszett nyoma. A ProTV televízió értesülései szerint AKM (Kalasnyikov) típusú gépkarabélyok, illetve Carpati és TT típusú pisztolyok tűntek el a raktárból.

A katonai ügyészség ismeretlen személyek ellen bűnvádi eljárást indított a fegyverrablás ügyében. A fegyverlopások miatt a román belügyminisztérium szerdán első fokú riadókészültségbe helyezte operatív és hírszerző alakulatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik