Nagyvilág

Óvatosságra intik a Jemenben tartózkodó amerikaiakat

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak hétfőn egy ellenőrzőpontra a jemeni fővárosban, Szanaában, az amerikai nagykövetség épületének térségében. A lövöldözés előtt megfenyegették a szanaai amerikai nagykövetséget.

A rendőrség viszonozta a tüzet, de senki sem sérült meg – mondta az első változatot közlő illetékes. Beszámolója szerint még folyik a támadók autójának üldözése. Egy másik jemeni tisztségviselő ennek ellentmondó tájékoztatást adott nyugati tudósítóknak. Az ő szavai szerint csak a biztonsági őrök adtak le lövéseket a levegőbe, hogy feltartóztassanak egy közeledő gépkocsit. A kocsiban ülők az ő tudomása szerint nem adtak le lövést az ellenőrzőpontra. Három embert, akik a kocsiban ültek, most hallgatnak ki.

Néhány órával előbb az amerikai nagykövetség jelezte, hogy telefonon és e-mailben fenyegető üzenetet kapott. Felszólította a Jemenben tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy legyenek óvatosak.

A szanaai amerikai nagykövetség támadás célpontja volt szeptemberben. Az akkori terrorakció 17 ember életét követelte, köztük hat támadóét. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi szervezete jelentkezett akkor elkövetőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik