Nagyvilág

Európai turistákat raboltak el Nigerben

Emberrablás áldozata lett csütörtökön négy európai turista, egy német nő, egy brit férfi és egy svájci házaspár, Nigerben, nem messze az északnyugat-afrikai ország Malival közös határától. A tettesek feltehetően tuareg lázadók.

Az európaiak afrikai kísérőkkel egy kulturális fesztiválon vettek részt Mali északi részén, s onnan utaztak vissza Nigerbe egy három gépkocsiból álló konvojban, amikor támadás érte őket. Az egyik autónak sikerült elhajtania a helyszínről – közölte a Mali északi részén fekvő Gao tartomány kormányzója.

Tavaly október végén Maliban engedték szabadon azt a két osztrák állampolgárt, akit Tunézia déli részéből hurcoltak el még február végén. Júniusban négy francia esett tuareg lázadók fogságába, de ők három nap után kiszabadultak. Múlt hónapban két kanadai ENSZ-diplomatát raboltak el ismeretlenek Nigerben. A nomád tuaregek nagyobb autonómiát követelve ragadtak fegyvert, és rendszeresen támadnak kormányzati és katonai létesítményeket, gépkocsioszlopokat Nigerben és Maliban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik