Nagyvilág

Castro a haláláról írt

Fidel Castro kubai vezető azt írta helyi idő szerint csütörtökön megjelent cikkében, hogy a kormányzati munkának akkor is folytatódnia kell, ha súlyos beteg lesz, netán meghal.

Jól vagyok – szögezte le a 82 éves exállamfő a cubadebate.cu hivatalos honlapon megjelent írásban. Nem szabad azonban, hogy a kormányban vagy a kommunista pártban bárkit is eltántorítson a munkától akár egy-egy elmélkedésem, esetleges “súlyos betegségem, vagy halálom” – fűzte hozzá. Az írásban ismét dicsérte Barack Obama amerikai elnököt.

Fidel Castro azt írta, az elmúlt hetekben azért jelentkezett ritkábban cikkeivel, mert nem akarta befolyásolni sem a kormány, sem a kommunista párt döntéseit.

A vezér szerdán Cristina Kirchner argentin elnökkel találkozott, az ebből az alkalomból megjelent írása öthetes hallgatást tört meg. A cikkel és a találkozóval is igyekezett elhallgattatni a találgatásokat, amelyek szerint állapota rosszabbra fordult.

Az idős kubai vezető két és fél éve esett át bélműtéten, s nem sokkal később átengedte a hatalmat nála öt évvel fiatalabb öccsének, Raúlnak. Azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik