Külföld

A Hamasz nem tárgyal a Fatahhal

admin
admin

2009. 01. 22. 14:34

Palesztina két meghatározó politikai szerveződése továbbra sem hajlandó egy asztalhoz ülni. A Fatah azzal vádolja a Hamaszt, hogy megakadályozza a segélyek célba juttatását.

A Hamasz palesztin iszlamista szervezet egy magas rangú tisztségviselője csütörtökön elutasított mindennemű békéltető tárgyalást a rivális, mérsékeltebb Fatah mozgalommal.

Számi Hater, a Hamasz damaszkuszi emigráns vezetőségének tagja szerint az izraeli offenzíva sújtotta Gázai övezet újjáépítését szolgáló arab és nemzetközi adományoknak közvetlenül a Hamaszhoz kell jutniuk, nem pedig Mahmúd Abbász elnök Fatahjához, mert szerinte az utóbbiban nem lehet megbízni.

Elmondta még: a hét végén Hamasz-küldöttség utazik Kairóba, hogy egyiptomi közvetítőkkel tárgyaljon a gázai övezeti tűzszünet megszilárdításának módozatairól.

Az Abbász vezette Palesztin Hatóság közben azt veti a Gázai övezetet uraló Hamasz szemére, hogy erőszakos módszerekkel akadályozza a humanitárius szállítmányok eljuttatását a rászorulókhoz. A radikális szervezet fegyveres milicistái erővel eltulajdonítottak több tucat, segélyáruval megrakott teherautót az övezetben – mondta csütörtökön a rámalláhi Palesztina Hangja rádióban Mahmúd Habas, a szociális ügyek minisztere.

A Hamasz visszautasította a szemrehányásokat, mondván, hogy a szállítmányok olyan arab adományozóktól származtak, amelyek a gázai övezeti Hamasz-kormányzatnak szánták azokat. A járműveket szállítmányukkal együtt a kormányzat közraktáraiba vitték. Az ENSZ képviselője ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy egyetlen ENSZ-szervezetnek szóló szállítmányt sem térítettek el vagy támadtak meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.