Nagyvilág

Elszólta magát Biden neje

Joe Biden az alelnöki és a külügyminiszteri poszt közül választhatott - szólta el magát a megválasztott amerikai alelnök felesége, Jill Biden az Oprah Winfrey-show hétfői esti műsorában.

Az alelnöki pár a népszerű televíziós showműsor vendége volt a beiktatás előtti estén. “Joe a külügyminiszteri és az alelnöki poszt között választhatott” – mondta óvatlanul Jill Biden, akit a feje búbjáig elvörösödő, grimaszoló, majd nevető férje azonnal hangos pisszegéssel igyekezett elcsöndesíteni.

A megválasztott alelnök nem cáfolta felesége bakiját, szóvivője a műsor után három órával viszont így tett. “Hogy egyértelmű legyen, Obama csak egy posztot ajánlott fel, hogy (Biden) társa legyen az elnökválasztáson (…) aki örömmel elfogadta azt” – tartalmazza a szóvivő közleménye.

Joe Biden a showműsorban azt mondta, hogy Jillyvel – így becézi feleségét – átbeszélte a dolgot, mielőtt elfogadta Obama ajánlatát. Neje viszont arról beszélt: azt mondta férjének, hogy az alelnöki poszt “jobb lenne a család miatt”. “Ha külügyminiszter lennél, mindig távol lennél, soha nem látnánk (…) csak néha egy-egy állami vacsorán” – győzködte állítólag férjét.

Obama irodája nem reagált arra a kérdésre, hogy a megválasztott elnök valóban két posztot ajánlott fel Bidennek. A külügyminiszteri posztra a leendő elnök később egy másik riválisát, Hillary Clinton New York-i szenátort választotta, akinek a szóvivője szintén nem volt hajlandó kommentálni azt, hogy Clinton csak a második jelölt volt a külügyi tárca élére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik