Nagyvilág

Összecsapások a tűzszünet ellenére

Lövéseket adtak le izraeli helikopterek vasárnap reggel a Gázai övezet északi részére, míg az övezetből a dél-izraeli Szderót városát érték rakétatámadások.

Öt rakétát lőttek ki vasárnap reggel a Gázai övezetből a dél-izraeli Szderót városára – közölte egy izraeli katonai szóvivő. Károkról, sérülésekről eddig nem érkezett jelentés. Nem sokkal később az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin fegyveres csoport vállalta a rakétatámadásokat.

A helyi idő szerint Izrael által egyoldalúan meghirdetett tűzszünet ellenére összecsapás volt a Gázai övezet északi részén is, ahol Beit Lahíja körzetében palesztin fegyveresek tüzet nyitottak egy izraeli járőrre, az izraeliek harckocsik és helikopterek támogatásával verték vissza a támadást – tette hozzá a szóvivő. Korábban a közrádió már beszámolt arról, hogy helikopterekről géppuskával lőtték a körzetet.

Benjámin Ben Eliezer izraeli infrastruktúra-miniszter, a biztonsági kabinet tagja a katonai rádióban úgy nyilatkozott, hogy minden bizonnyal lesznek “elszigetelt incidensek”. Ugyanakkor Szilvan Salom, a jobboldali ellenzéki Likud egyik vezetője szintén a katonai rádióban elítélte az egyoldalú tűzszünetet, mondván, hogy ezzel Izrael semmit nem ért el abból, ami a december 27-én megindított offenzíva célkitűzése volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik