Nagyvilág

Felrobbantották a kabuli német követséget

Pokolgép robbant szombaton reggel Kabulban a német nagykövetség közelében. Az első hírekkel ellentétben nem haltak meg amerikai katonák.

A külképviselet épülete kigyulladt, az első jelentések szerint a merényletben három afgán civil vesztette életét. Megsebesült további hét afgán polgári személy, valamint a nagykövetséggel szemben lévő amerikai bázison szolgálatot teljesítő négy katona. A támaszponton afgán rendőrök és katonák kiképzése is folyik.

Az afgán védelmi minisztérium szóvivője szerint öngyilkos merénylet történt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a terrorakció célpontjai afgánok vagy külföldiek voltak-e.
A merényletet a tálibok vállalták a francia hírügynökségnek telefonáló szóvivőjük útján.

A terrorakciót iszlamista tálibok követték el gépkocsiba rejtett pokolgéppel Kabul egyik szigorúan őrzött utcájában, ahol a német külképviselet mellett egy amerikai katonai bázis, valamint egy ENSZ-épület is található. A tálibok szóvivője több nyugati hírügynökségnek telefonálva vállalta a lázadók nevében a merénylet elkövetését, hozzátéve, hogy a célpontjaik német katonák voltak. Azt feltételezték ugyanis, hogy a gépkocsiban, amely mellett az öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, német tisztek voltak.

A korábbi jelentésekkel ellentétben nem haltak meg amerikai katonák a kabuli német nagykövetség előtti szombaton reggel végrehajtott öngyilkos merényletben.

Mint az amerikai hadsereg szóvivője délben közölte, hat amerikai katona és egy polgári személy sebesült meg, és hozzátette: az első közlemény idején még “ellentmondásos jelentések álltak rendelkezésükre”, amelyeket nem tudtak ellenőrizni.
A merényletben két afgán polgári személy vesztette életét, és mintegy harmincra tehető a sebesültek száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik