Nagyvilág

Elfogták az egyik legkeresettebb maffiózót

A korábban életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Setola, akit bűnözői körökben a "mészáros" vagy "pszichopata" néven emlegetnek, a nápolyi maffia egyik legvérengzőbb családjához, a Casalesi-klánhoz tartozik.

Az olasz rendőrség elfogta szerdán az egyik legkeresettebb maffiafőnököt, Giuseppe Setolát – aki rajta van az Olaszország harminc legkeresettebb, még szökésben lévő bűnözőjét felsoroló listán – a dél-olaszországi Nápoly közelében. Roberto Maroni belügyminiszter szerint Setola elfogásával nagyon kemény csapást mértek a nápolyi maffiára.

A rendőrség már hétfőn megpróbálta elfogni a 38 éves bűnözőt, aki azonban a Nápoly melletti Trentola Ducenta településen lévő lakásából testőreivel együtt a csatornahálózaton keresztül megszökött. Szerdán Nápoly térségében, Mignano Montelungo klinikáján bukkantak rá. A szökés közben csuklótörést szenvedett Setola most is megpróbált elmenekülni a tetőn keresztül, de a túlerőt látva megadta magát. Fegyvereket és legalább százezer euró értékben készpénzt találtak nála.
Horogra akadt a

Horogra akadt a “mészáros” (fotó: MTI/EPA)

Setola 2008 tavaszán ugyancsak érdekes körülmények között szökött meg a fogságból. Azt színlelte hogy erősen romlik a látása, és ezért egy észak-olaszországi magánkórházba szállították, ahonnan aztán könnyebb volt megszervezni a szökést. Az ellene emelt legújabb vád szerint ő tervelte ki és hajtotta végre azt a gyilkosságot, amelynek hat, drogügyletekben érintett afrikai bevándorló és egy olasz esett áldozatául tavaly szeptember 19-én Nápoly mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik