Nagyvilág

Tovább nyomul Izrael Gázában

Az izraeli hadsereg keddre virradóra is folytatta az előrenyomulást Gáza városban, szemtanúk szerint keleten és délen három városnegyedben vannak összecsapások, a katonák a tüzérség és a légierő támogatásával harcolnak a Hamasz fegyveresei ellen.

Szemtanúk szerint a szóban forgó városrészekben számos épület lángokban áll, és ég egy fatelep is. Sűrű füst borította el a környéket, a városból robbanások hallatszanak.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette, hogy az éjszaka folyamán is folytatódtak a harcok Gáza város több negyedében, de részleteket nem közölt. Ejal Eisenberg dandártábornok ehhez annyit tett hozzá újságíróknak nyilatkozva, hogy az izraeli hadsereg nem áll, nyomul előre, és szorosabbra vonja a hurkot a város körül. A szóvivő közölte, hogy hétfő este három izraeli katona sebesült meg “baráti tűzben” a Gázai övezetben.

A palesztin egészségügyi minisztérium egyik illetékese elmondta, hogy a mentőszolgálat több tucat hívást kapott, de a harcok miatt az orvosok nem tudtak a helyszínre menni.

Közben Ciszjordániában ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy izraeli katonai gépkocsira, és megsebesítettek négy katonát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik