Nagyvilág

Mínusz 55 fokot mérnek Oroszországban

Tovább süllyedt a hőmérő higanyszála az orosz Távol-Keleten: hatalmas kiterjedésű térségben a fagypont alatti 50-55 fokos hőmérsékleteket mértek.

A dermesztő hideghullám Jakutföld, Kolima-vidék és Csukcsföld tág térségét érinti. Keddre virradóra a legalacsonyabb hőmérsékletet – mínusz 55 fokot – Ojmjakon városában mérték, ahol egy nappal ezelőtt “csupán” 54 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. A meteorológusok azt jósolják, hogy Ojmjakon térségében még hat napig tart a fagypont alatti 51-56 fokos hőmérséklet.

Farkasordító hideg van Magadan térségében is, a szevero-evenszki járásban mínusz 51 fok alatti volt a hőmérséklet, és ötvenfokos hidegek voltak Csukcsföld kontinentális részén is.

Jakutföld, Kolima-vidék és Csukcsföld számos településen zárva maradtak az iskolák, a hideg miatt meghosszabbították a téli iskolaszünetet.

Az orosz Távol-Kelet legtávolabbi részén, Kamcsatkán, a félsziget északi részén mínusz 45 fokos hőmérsékletet mértek, de máshol melegebb van: a hőmérő higanyszála 25-28 fok közötti értéket mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik