Nagyvilág

Megműtötték Havelt

Václav Havel, volt cseh államfő apróbb műtétnek vetette alá magát egy prágai kórházban. Havel legutóbb tavaly februárban volt kórházban. Akkor szívműködési zavarok és hörghurut miatt két hétig kezelték.

“Az orr, fül és gége klinika orvosai gondoskodnak róla, s állapota a jelen pillanatban stabil” – közölte Eva Jurinová, a szóban forgó motoli kórház szóvivője. Részleteket a beavatkozásról és Havel betegségéről nem árult el.

“Václav Havelt gyulladásos megbetegedéssel szállították hétfőn a motoli kórházba” – írta a Havel honlapján közölt tájékoztatóban Sabina Tancevová, az exállamfő személyi titkára.

A 70. életévén túl járó politikusnak gyakran voltak problémái az egészségével. A korábban erősen dohányzó Havelnek a kilencvenes évek második felében rákos daganat miatt eltávolították jobb oldali tüdejének jelentős részét, s azóta több esetben szenvedett súlyos hörghurutban, illetve tüdőgyulladásban, de problémái vannak az immunrendszerével is. Az orvosok korábbi nyilatkozatai szerint – tekintettel mindezekre – Havelnél minden megbetegedés igen veszélyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik