Nagyvilág

Az izraeliek Gázavárost támadják

Szemtanúk szerint az izraeli légierő és tüzérség Gázaváros elleni támadásokat hajtott végre vasárnapra virradóra a települése több részén, orvosi források közölték, hogy a támadásokban öt palesztin halt meg és több tucatnyian megsebesültek.

Súlyos harcok bontakoztak ki Gázavárostól keletre, ahol a Hamász fegyveresei páncéltörő rakétákkal és aknagránátokkal támadtak az előrenyomuló izraeli csapatokra. A hadsereg válaszul harckocsikkal és harci gépekkel támadta az iszlamista fegyvereseket.

Palesztin szemtanúk szerint az izraeli tüzérség a Gázai övezet déli részén két falu ellen intézett támadásokat, szemtanúk és orvosok szerint egy asszony életét vesztette, közel ötvenen – más források szerint több mint százan – szenvedtek égési sérüléseket vagy egészségkárosodást a káros gázok belélegzése miatt. Tizenöt ház égett le a támadások következtében. Palesztin állítások szerint mindezt a foszforos lövedékek okozták, de az izraeli hadsereg ezt határozottan cáfolta.

Az izraeli légierő röpcédulákat dobott le palesztin településekre, a katonai hadművelet kiszélesítésére figyelmeztetve a lakosságot, arra intve a palesztinokat, hogy tartsák magukat távol a Hamász fegyvereseitől, és ne segítsenek nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik