Nagyvilág

Éjjel tovább bombáztak Gázában

Palesztin orvosi források és szemtanúk közlése szerint hét palesztin vesztette életét csütörtök éjjel a Gázai övezet északi részén izraeli légicsapások következtében.

Az izraeli légierő Dzsabalíja és Bét-Lahíja térségét támadta a péntekre virradó éjjel. Több mint 30 célpontot bombáztak a Gázai övezetben, köztük a Hamász palesztin radikális mozgalom fegyvereseinek házát.

Dzsabalíja térségében a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (FDLP) nevű baloldali szervezet helyi vezetője, felesége és négy gyermeke, valamint sógornője halt meg, miután házuk összedőlt a légi csapás következtében.

Deir al-Balah település és az övezet központi részén lévő Nuszeirat menekülttábor között három palesztin vesztette életét az izraeli tüzérségi tűzben. A francia hírügynökség palesztin egészségügyi források adatai alapján úgy számolta, hogy az újabb áldozatokkal 777-re növekedett a Gázai övezet ellen december 27-én indított izraeli katonai műveletek palesztin halottainak száma, több mint 3200-an pedig megsebesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik