Nagyvilág

Újabb rakétatámadás érte Izraelt

Libanonból újabb, csütörtökön már a második rakétatámadás érte Izrael északi részét - közölték izraeli rádió- és tévéállomások.

A tájékoztatás szerint két északi településen megszólaltak a légi veszélyt jelző szirénák. A támadásnak nincsenek sebesültjei, a rakéták egy mezőn csapódtak be.

A nap folyamán már volt egy hasonló rakétatámadás: 3 vagy 4 rakéta csapódott be Galilea nyugati felében, Naharíja körzetében, mintegy 5 kilométerre a libanoni határtól. Az izraeli közrádió úgy tudja, hogy a támadásban ketten megsebesültek. A rakétatámadásokat libanoni biztonsági illetékesek is megerősítették.

Egyes katonai források szerint csütörtökön nem a Hezbollah, hanem Libanonban működő palesztin fegyveresek lőttek ki rakétákat Izraelre, és valószínűleg “elszigetelt akcióról” van szó. Izraeli tisztviselők attól tartanak, hogy a libanoni síita szervezet, a Hezbollah egy második frontot nyit meg Izrael ellen, miközben az a Gázai övezetben hajt végre hadműveleteket.

Izrael is bombázott

Közben a Gázai övezetből is hat rakéta csapódott be a dél-izraeli Askelón és Asdód városokba, az első hírek szerint senki nem sérült meg. Az izraeli harci gépek legalább 40 célpontot bombáztak csütörtökre virradóra a Gázai övezetben. A légicsapások célpontja elsősorban az Egyiptommal határos Rafah városa volt, ahol a fegyvercsempész-alagutak találhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik