Nagyvilág

Tömegeket toboroz az FBI

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 100 éves történetének egyik legszélesebb körű munkaerő-felvételét hirdette meg. A legfőbb országos bűnüldöző szervezetnek ügynökökre, fordítókra, számítógépes szakértőkre, továbbá hírszerzési elemzőkre és pénzügyi szakemberekre van szüksége.

Az FBI-nál 2100 szakértői és 850 különleges ügynöki állásra lehet jelentkezni. A terrorizmusellenes intézkedéseket összefogó szervezet jelenleg több mint 12 800 ügynököt és 18 400 egyéb alkalmazottat foglalkoztat.

A Szövetségi Nyomozó Irodát a 2001. szeptember 11-i, Amerika elleni terrortámadások után éles bírálatok érték, amiért nem volt elég, idegen nyelveken folyékonyan beszélő ügynöke, valamint hogy nem fejlesztette kellő ütemben számítógépes rendszerét. Jelenleg különösen az idegen nyelveket bíró, valamint a számítógépes ismeretekkel felvértezett szakértők iránt mutatkozik nagy igény.

A nyomozó ügynökség többek között vizsgálatokat folytat a jelenlegi pénzügyi válsággal kapcsolatos vállalati visszaélések felderítésére, ezért pénzügyi, valamint könyvviteli szakemberekre is nagy szükségük van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik