Nagyvilág

Kerüljék a magyarok a Gázai övezetet!

A Külügyminisztérium nyomatékosan tanácsolja, hogy a magyar állampolgárok ne közelítsék meg a Gázai övezetet, illetve annak 45 kilométeres körzetét.

A minisztérium a folyamatos izraeli légi csapások, valamint a válasznak szánt palesztin rakétatámadások miatt figyelmezteti a magyar állampolgárokat. A tárca szerint tanácsos elkerülni az övezettel határos izraeli városokat (Szderót, Askelón, Asdod, Beér-Seva és Gedera) is.

Izrael december 27-én légi csapásokat, majd ez év elején szárazföldi hadműveleteket kezdett a Gázai övezet ellen, hogy felszámolja a palesztin Hamasz mozgalom fegyveres erejét. A Gázai övezetet uraló palesztin szervezet válaszul rakétákkal támadja a zsidó állam területét.

(forrás: FN)

(forrás: FN)

Gázai egészségügyi források közlése szerint több mint 550 palesztin vesztette életét, köztük kétszáz polgári személy, további mintegy 2500-an pedig megsebesültek. Az ENSZ becslése szerint legalább 500 palesztin halt meg, és az áldozatok 25 százaléka civil volt. Az izraeli hadsereg eddig négy katonájának elvesztését és hetvenkilenc megsebesülését ismerte el hivatalosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik