Nagyvilág

Elfogták a ciprusi Al Caponet

Csaknem egy hónappal regénybe illő szökése után elfogták hétfőn Cipruson azt a férfit, akit két külföldi nő meggyilkolásáért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek, és akinek december 12-i szökése miatt lemondott az igazságügy-miniszter.

Antonisz Kitasz – ragadványnevén “a ciprusi Al Capone” – egy nicosiai magánklinikáról szökött meg, ahol már hat hónapja gyomorpanaszokkal kezelték büntetése töltése közben. A ciprusi sajtó szerint luxuskörülmények között élt ott kínai feleségével együtt, szabadon mozgott az épületben, noha szobája ajtaja előtt három őr is posztolt (december 12-i szökése idején mindhárom aludt).

A kórházi vezetők azt állítják, hogy ők javasolták az elítélt átszállítását egy szigorúabban ellenőrzött szobába, de a hatóságok ezt megakadályozták, arra hivatkozva, hogy a fogolynak olyan szobára van szüksége, amelyből kiláthat.
A klinika most nyilvánosságra hozta, hogy Kitasz 23 ezer eurót fizetett hathavi ápolásáért.

Ciprus történetének legnagyobb hajtóvadászatát indították utána, és a rendőrség végül egy tengerparti üdülőhelyen talált rá, a férfi egyik családtagjának a házában.

A nicosiai kormány vizsgálatot indított az elítélt fogva tartásának és a szökés körülményeinek kiderítésére. Demetrisz Hrisztofiasz államfő is megszólalt az ügyben, kijelentette: lehetséges, hogy léteznek korrupt csoportok a rendőrségen belül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik