Külföld

Harcosokat toboroznak a Gázai övezetbe

admin
admin

2008. 12. 29. 14:07

Egy indonéz szélsőséges muzulmán szervezet bejelentette hétfőn, hogy önkénteseket akar toborozni, és a Gázai övezetbe küldeni az izraeli hadsereg elleni harcra, s jelentkezők vannak Iránban is.

“A harcosoknak edzettnek és szilárd hitűeknek kell lenniük, és készen kell állniuk a halálra. Egy útra szóló jegyet kapnak mindaddig, amíg le nem győzzük Izraelt” – jelentette ki Ahmad Soebri Lubis, az Iszlám Védők Frontja nevű szervezet főtitkára. A következő napokban kezdik el toborozni a harcosokat jakartai központjukban, majd egyelőre hazai kiképzőtáborokba küldik őket. Reményeik szerint akár ezer embert is össze tudnak toborozni – tette hozzá.

A főtitkár elmondta, hogy korábban már Irakba és Afganisztánba is küldtek önkénteseket. Indonéziában, a világ legnépesebb muzulmán országában sokan támogatják a palesztinok ügyét. Az indonéz kormány sok más ország vezetése mellett elítélte vasárnap a Gázai övezet elleni izraeli offenzívát, amely megtorlás az izraeli lakosság elleni palesztin rakétatámadásokért. Hétfőn Jakartában több mint ezer ember tüntetett az izraeli légitámadások ellen, amelyek eddig 307 halálos áldozatot követeltek.

Iránban harcias papok fogtak toborzásba egy honlapon, ahol egy héten át lehet jelentkezni. Egyaránt számítanak katonai önkéntesekre, pénzügyi támogatókra és propagandistákra is. A Farsz hírügynökség már több mint 1100 jelentkezőről tud. A szervezkedés összefügg azzal, hogy előző nap Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője szólította fel a világ összes muzulmánját, hogy védjék meg a palesztinokat, és büntessék meg Izraelt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.