Nagyvilág

22 halott Bagdadban

Legkevesebb 22 iraki vesztette életét és 54 megsebesült szombaton egy Bagdad nyugati részében elkövetett merényletsorozatban - közölte egy iraki illetékes az AFP francia hírügynökséggel.

“A Kazamíja negyedben történt merénylet áldozatainak száma emelkedett. A halottak száma most már 22, a sebesülteké 54” – közölte Kasszem Atta tábornok.

A belügyminisztérium egyik forrása korábban azt közölte, hogy a robbanószerkezetet egy autóban rejtették el a főleg síiták által lakott negyedben.

Ez volt a legvéresebb merénylet Bagdadban november 10-e óta, amikor a főváros egyik piacán 28-an haltak meg egy támadás következtében. Június 17-én egy autóba rejtett pokolgép 51 embert ölt meg és 75-öt megsebesített a város északnyugati részének egyik piaca közelében.

A szombati robbanások néhány perces szünetekkel követték egymást. Az AFP beszámolója szerint először egy autóban elhelyezett pokolgép lépett működésbe szintén egy piac szélén. Amikor a mentősök a helyszínre érkeztek, öngyilkos merénylő támadta meg őket, aztán valaki újabb pokolgépet helyezett el az út szélén, s ez is felrobbant.

Kazamíja különösen 2006 óta rendkívül véres merényletek helyszíne. A negyeddel közvetlenül szomszédos a főleg szunniták lakta Azamíja kerület. Mindkét negyedet szélsőségesek tartják hatalmukban.

A szombati merénylettől függetlenül Irakban, és ezen belül is Bagdadban decemberben a legalacsonyabbra süllyedt az erőszak szintje 2004 óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik