Nagyvilág

Gyújtogatnak a muzulmánok Malmőben

Második napja lázonganak, gyújtogatnak, és dobálják kövekkel a rendőröket a dél-svédországi Malmőben élő muzulmán fiatalok, akiket egy helyi iszlám kulturális központ bezárása indított a rendbontásra.

Charley Nilsson rendőrségi szóvivő szerint a tüntetők lakókocsikat, konténereket, kukákat és legalább két autót is felgyújtottak. A szóvivő szerint nem sérült meg senki.

A fiatalokat az háborította fel, hogy a rendőrség kizsuppolta őket egy zömmel muzulmán bevándorlók lakta külvárosi negyedben található iszlám kulturális központból, amely gyakorlatilag imaházként működött. Az ingatlan tulajdonosa más célra akarja használni az épületet, ami ellen a muzulmán fiatalok fellázadtak, és november 24-én megszállták a központot. A rendőrség a hét elején kizavarta őket onnan, de a fiatalok újra beköltöztek az épületbe.

A lázongások szerda este kezdődtek, amikor a fiatalok gyújtogatni kezdtek, illetve kövekkel és palackokkal dobálták meg a biztonságiakat. A rendőrök azóta átmenetileg húsz embert vettek őrizetbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik