Nagyvilág

38 al-Kaidást kaptak el a törökök

A török rendőrség az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 38 feltételezett tagját vette őrizetbe több városban tartott razziák során - jelentette pénteken a török média.

Az Anadolu török hírügynökség idézte Celalettin Cerrah isztambuli rendőrparancsnokot, aki szerint a razziákat egy időben tartották Isztambulban, Izmir és Manisa városában, és 38 embert vettek őrizetbe.

A török média és a hírügynökség azt is közölte, hogy a rendőrségi akció az al-Kaida feltételezett fegyveresei ellen irányult, de a rendőrség nem kívánta megerősíteni a hírt. Cerrah szerint Isztambulban 3 embert vettek őrizetbe, akiket 12 különféle bűntényben való részvétellel vádolnak a hatóságok. Az Anadolu szerint a fővárosban az al-Kaida 15 feltételezett tagját tartóztatták le, de nem világos, hogy ugyanazokról a személyekről van-e szó.

Szerdán Törökországban vádat emeltek az al-Kaida két feltételezett tagja ellen, az Egyesült Államok isztambuli konzulátusa ellen végrehajtott júliusi támadással összefüggésben, amelynek során életét vesztette három rendőr.

Iszlám radikálisok a múltban több pokolgépes merényletet követtek el Törökországban, a legemlékezetesebbet 2003-ban, amikor 60 ember veszítette életét egy robbantássorozatban Isztambulban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik