Nagyvilág

Visszapattant golyó okozta a görög fiú halálát

Megkapta az illetékes bíróság csütörtökön a 15 éves Alexisz Grigoropulosz ügyében lefolytatott ballisztikai vizsgálat hivatalos eredményét.

Az ügyben eljáró bíró magához rendelte a lelőtt fiú ügyvédjét és az emberöléssel megvádolt rendőrt, hogy ismertesse velük a szakértői vizsgálat megállapításait – közölték bírósági források.
Az eredményekre közel két hetet kellett várni azután, hogy a fiú életét kioltotta egy rendőri fegyverből származó golyó.

A boncolást elvégző orvos szakértők egy héttel ezelőtt közzétett előzetes megállapításai szerint a fiú halálát egy gellert kapott lövedék okozta. A golyó eltorzult formájú volt, ami arra utal, hogy feltehetően valami kemény felületen megpattant, mielőtt a fiú testébe fúródott.

Alexisz Grigoropulosz halála országszerte tüntetéseket és zavargásokat váltott ki Görögországban. Az utcai megmozdulások a heves esőzés ellenére csütörtökön is folytatódtak Athén belvárosában. A legfrissebb hírek szerint a rohamrendőrök ismét összecsaptak fiatal tüntetők egy csoportjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik