Nagyvilág

Óriási hóvihar csapott le Las Vegasra

A térségben ritka erősségű vihar annyi hóval borította be a környéket, amennyit három évtizede nem láttak a kaszinóváros lakói.

Harminc év óta a legnagyobb hóvihar csapott le szerdán Las Vegasra az amerikai Nevada állam déli részén. A vihar miatt szünetelt a légi közlekedés Las Vegas nagy nemzetközi repülőterén, autópályákat kellett lezárni, csütörtökön több iskola nem nyit ki.

A legnagyobb havazás az állam délkeleti csücskében hózódó völgyben volt, a területre 7,5 centiméter hó hullott, helyenként állítólag 15 centiméteres hótakarót mértek. A közutakon kisebb koccanások történtek, de súlyos balesetről nem érkezett jelentés. Megkezdték a hidak, völgyhidak és az utak jégtelenítését. Az előrejelzések szerint csütörtökön 40 százalékos eséllyel folytatódik az esőzés-havazás.

Nevada délkeleti részén legutoljára 1979-ben volt a mostanihoz fogható havazás, akkor csaknem 20 centis hó esett 48 óra leforgása alatt január 30-tól. A rekordot 1949 januárjában rögzítették, amikor 25 centiméter volt a leesett hó vastagsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik