Nagyvilág

Ügyvédet jelöl az MKP Dunaszerdahely élére

Hájos Zoltán ügyvédet indítja a Magyar Koalíció Pártja (MKP) dunaszerdahelyi szervezete a városi időközi polgármester-választáson - írja a pozsonyi Új Szó napilap hétfői számában.

Az előző választás eredményét a szlovák alkotmánybíróság semmisítette meg, kampánycsendsértés és választási csalás miatt.

Az időközi polgármester-választás időpontját a parlament elnöke még nem hirdette ki.

Az eddigi polgármester, Pázmány Péter azért vesztette el mandátumát, mert a kassai székhelyű alkotmánybíróság november 19-én meghozott döntésével törölte a 2006-os polgármester-választás eredményeit.

Az indoklás szerint az MKP jelöltje, Pázmány kampánycsendet sértett, mert a választás napján kampányolt egy magyarországi televíziós adásban, továbbá nem egyeztek a szavazócédulák és a választási bizottsági jegyzőkönyvek, valamint nem tették lehetővé, hogy Pázmányon kívül más polgármesterjelölt is szerepeljen a városi közlönyben, a Dunaszerdahelyi Hírnökben, amely közpénzből jelenik meg.

A 2006-os választási eredményt Antal Ágota független jelölt támadta meg. Ő még nem jelentette be, hogy indul-e az időközi választáson.

Az alkotmánybíróság döntése után Pázmány írásos nyilatkozatban közölte, hogy tiszta a lelkiismerete, a szavazatvásárlás rágalom, s az alkotmánybíróság álláspontjának kézhezvétele után dönti el, nemzetközi bíróságnál keressen-e jogorvoslatot.

Az MKP új jelöltje, Hájos a magyar párt 2006-os önkormányzati választási programját szeretné folytatni. Kiegészítő tervei között szerepel az oktatási intézmények felújítása és egy elkerülő út a város forgalmának tehermentesítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik