Külföld

Őrizetbe vették Kaszparov híveit

admin
admin

2008. 12. 14. 17:02

Az orosz rendőrség vasárnap Moszkvában őrizetbe vett több tucat tüntetőt, akik dacolva a hatóságok tilalmával részt vettek a Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok által szervezett Kreml-ellenes tüntetésen, "az egyet nem értés felvonulásán", illetve ennek ellendemonstrációján.

Kaszparov, a Másik Oroszország ellenzéki mozgalom egyik vezetője helyi idő szerint 14 órára hirdette meg a tüntetést a belváros egyik terére, amelyet a hatóságok előzőleg vaskordonokkal és teherautókkal zárták körbe, és ahova több száz rohamrendőrt vezényeltek.

A hatósági blokád ellenére több tucat ellenzéki megpróbált bejutni a térre, de a rendőrök megragadták és teherautóba tuszkolták őket, illetve a Kreml-párti ifjúsági szervezet néhány tagját is, akik azért érkeztek a helyszínre, hogy ellentüntetést tartsanak.

Maga Kaszparov nem volt ott a téren. Egy nő, aki az anyjaként mutatkozott be, szintén mobiltelefonról beszélve elmondta: fia nincs őrizetben, de nem tudott elmenni az eseményre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.