Külföld

Az EP elnöke sajnálja Hodorkovszkijt

admin
admin

2008. 12. 11. 12:53

Hans-Gert Pöttering találkozott Marina Hodorkovszkijjal, a bebörtönzött egykori Jukosz-vezér Mihail Hodorkovszkij édesanyjával. Az Európa Parlament elnöke együttérzését fejezte ki.

Mihail Hodorkovszkij, az orosz Jukosz vállalat korábbi tulajdonosa jelenleg politikai bebörtönzött, aki évek óta előzetes letartóztatását tölti egy orosz börtönben, Szibériában. Marina Hodorkovszkij találkozásukkor tájékoztatta az elnököt fia és a többi fogoly embertelen fogva tartási körülményeiről.

A találkozó után Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke nyilatkozatában kifejtette: „Ledöbbentett Marina Hodorkovszkij beszámolója, melyben fiával, Mihail Hodorkovszkijjal kapcsolatos eljárásról és a fogva tartási körülményekről értesültem. Az Európai Parlament elnökeként ezúton szeretném kifejezni együttérzésemet és szolidaritásomat Hodorkovszkij családjának, és támogatom minden tevékenységüket, amely arra irányul, hogy a fia ügyét a korrekt igazságszolgáltatás bírálja el”.

Egyúttal határozottan kérte az orosz hatóságokat, hogy különösen ebben az időszakban, amikor az unióval kötendő orosz Együttműködési Megállapodás kérdése ismét előtérbe került, tartsák be törvényeiket. „Az orosz politikai foglyok sorsát kiemelt figyelemmel kíséri az Európai Unió” – hangsúlyozta Pöttering.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.