Nagyvilág

Elítélték Malina Hedvig támadóját?

Néhány hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt négy bőrfejűt hétfőn a nyitrai járási bíróság, mert diákokat vertek; egyikük állítólag Malina Hedvig támadója. A szlovák belügyminiszter ebben az esetben sem látott bűncselekményt.

A Markíza kereskedelmi televízió szerint az egyik elítélt azonos azzal a személlyel, aki 2006 nyarán megtámadta Malina Hedviget, a nyitrai egyetem magyar nemzetiségű hallgatóját. További részleteket a televízió nem közölt.

A négy elítélt közül három fejenként három hónapos – másfél évre felfüggesztett -, míg egy két hónapos – egy évre felfüggesztett – szabadságvesztést kapott.

A bőrfejűek középiskolai diákokat támadtak meg a színház előtt. Ez az eset két héttel azután történt, hogy mintegy 10-15 neonáci fiatal diákokra támadt és néhányukat megsebesítette.

A belügyminiszter szerint nem volt bűncselekmény

Ján Stark, a nyitrai regionális rendőrség akkori igazgatója néhány nappal az incidens után azt állította, hogy mindez nem történt meg. „Öt kamera felvételeit ellenőriztük, harminc ember foglalkozott az üggyel. Senki közülük semmit nem látott, semmit nem talált” – jelentette ki Stark. Hasonlóan nyilatkozott Robert Kalinák belügyminiszter. „Kétszer ellenőriztem a nyitrai Régi Színháznál történt esetet. Mindenki azt állította, hogy nem történt semmi” – állította Kalinák egy héttel az incidens után.

A nyitrai regionális bíróság ennek ellenére más álláspontra helyezkedett, és feltételes börtönbüntetésre ítélte a támadókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik