Nagyvilág

Lecsukták a mumbai merénylők telefonkártya-szállítóit

Az indiai Kolkatában (Kalkutta) letartóztatták a mumbai támadók telefonkártya-szállítóit - közölte szombaton a helyi rendőrség.

A két férfi látta el SIM-kártyákkal azt a 10 fegyverest, akik végrehajtották a 171 halálos áldozattal járó múlt heti vérengzést. Az egyikük Kasmír indiai területéről, a másik Nyugat-Bengál államból származik. A kasmíri gyanúsított a szrinagári rendőrség egyik parancsnoka szerint maga is rendőr.

Ők az elsők, akiket a mumbai támadásokkal kapcsolatban letartóztattak, leszámítva azt a fegyveres iszlamistát, aki túlélte a tűzharcot. Az ő szerepük tovább erősítené azt a feltételezést, hogy a pakisztáni bázisú Laskar-e-Taiba csoportnak megvoltak azok az indiai kapcsolataik, akik segítették őket a terrortámadások végrehajtásában.

Pénteken került nyilvánosságra, hogy egy már régebben letartóztatott indiai iszlamista volt az, aki a Laskar-e-Taiba számára feltérképezte a támadások helyszíneit. Mindez kellemetlenül érinti az indiai hatóságokat, amelyek kezdetben teljes egészében a pakisztáni terroristákra hárították a felelősséget Mumbaiért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik