Nagyvilág

Michelle Obama harmincezer dolláros gyűrűt kap

Obama egy harmincezer dolláros, ródiumból készült gyémántberakásos gyűrűvel fejezi ki háláját feleségének, amiért támogatta őt a kétéves elnökválasztási kampányban.

Obama egy harmincezer dolláros, ródiumból készült gyémántberakásos gyűrűvel fejezi ki háláját feleségének, amiért támogatta őt a kétéves elnökválasztási kampányban – írja a Daily Mail.

A gyűrűt a világ legdrágább nemesféméből, ródiumból készíti az olasz ékszerész, Giovanni Bosco. A harmincezer dolláros (6,2 millió Ft-os) gyűrűt Barack Obama rendelte feleségének, hogy kifejezze háláját a kétéves kampány során nyújtott támogatásért.

A fekete aranynak is nevezett ródium ritka nemesfém, unciája 5000 font, azaz több mint másfél millió forint. Évente csupán 25 tonnát bányásznak belőle, főképp Észak-Afrikában. Részben ródiumból készültek a brit koronaékszerek, és Paul McCartney híres lemeze, amit a világ legsikeresebb előadóművészeként kapott.

Obama a januári beiktatási ceremóniára készíttette el a gyűrűt (fotó: Daily Mail)

Obama a januári beiktatási ceremóniára készíttette el a gyűrűt (fotó: Daily Mail)

Az Obama által rendelt gyémántberakásos, „Harmónia” elnevezésű gyűrű az olasz luxusékszerész csúcsterméke. Bosco szóvivője szerint áraik az orosz, közel-keleti és gazdag európai, amerikai ügyfeleik pénztárcájához igazodnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik