Nagyvilág

15 halott a bagdadi merényletekben

Legkevesebb 15 ember meghalt, 45 pedig megsebesült két merényletben hétfőn az iraki fővárosban, a rendőrakadémia közelében - közölte a belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Bagdadban az oktatási intézmény bejáratánál, nem sokkal később pedig egy autóba rejtett pokolgép lépett működésbe a közelben. Az áldozatok civilek és a rendőrségbe frissen toborzott fiatalok.

A kettős merényletet a Bagdad központjában lévő Palesztina úton követték el. Ezt a területet két hónappal ezelőtt nyitották meg újra, miután egy öngyilkos merénylet miatt két évig el volt zárva a forgalom elől.

Nem sokkal korábban Bagdad északi részén egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában megsebesült a védelmi minisztérium egy magas rangú munkatársa, Mudar al-Maula vezérőrnagy. A támadásban meghalt a tábornok sofőrje és két polgári személy – közölte a rendőrség. Más források szerint a halottak között van a tábornok testvére is.

Tisztviselők arra számítanak, hogy a jövő január 31-re kitűzött tartományi választások előtt megnövekszik a különböző erőszakos cselekmények száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik