Nagyvilág

Elfoglalták a bangkoki repülőtér irányítótornyát

Thaiföldi kormányellenes tüntetők rövid időre elfoglalták szerdán Bangkok legfőbb nemzetközi repülőterének irányítótornyát.

A The Bangkok Post online kiadása szerint a Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki párt tagjai azért hatoltak be a toronyba, hogy megtudják: mikor érkezik haza Szomcsaj Vongszavat kormányfő a Peruban tartott ázsiai-csendes-óceáni csúcsról.

A hírek szerint azonban a támadások középpontjában lévő miniszterelnök gépe egy elzárt katonai repülőtéren fog landolni. Mindazonáltal a biztonsági szervek megkezdték annak a több mint 3000 utasnak, köztük számos külföldi turistának az evakuálását, aki kedd óta vesztegelt a tüntetők által blokád alá vett nemzetközi repülőtéren. A hatóságok szerint a PAD is ígéretet tett arra, hogy szabad utat biztosít az utasokat szállító autóbuszoknak, maga a párt azonban egyelőre nem kommentálta a hírt.

Közben egy kormánypárti csoport arra szólította fel híveit, hogy vonuljanak az utcára, és akadályozzák meg a kormány megdöntését. A thaiföldi hadsereg szóvivője pedig bejelentette: Anupong Paocsinda főparancsnok helyi idő szerint a kora délutáni órákban sajtótájékoztatót tart, miután elterjedt: a hadsereg távozásra akarja kényszeríteni a kabinetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik