Nagyvilág

Berlusconi irigyli Obama színét

Ismét Barack Obama megválasztott amerikai elnök „napbarnítottságát” emlegette Silvio Berlusconi olasz kormányfő. Egy hasonló kijelentése két héttel ezelőtt nagy vihart kavart az olasz politikában.

„Baracknak címzett dicséretemben van némi irigység. Szeretnénk mindannyian olyan szépen lebarnulni, mint Naomi Campbell vagy Obama” – mondta Berlusconi az olaszországi L’Aquilában újságírók előtt. Két héttel korábban, moszkvai látogatása során Berlusconi így nyilatkozott az új amerikai elnökről: „Szép, fiatal és jól lebarnult”. Később az olasz miniszterelnök saját megjegyzését, amelyet pillanatok alatt felkapott a világsajtó, „szeretetteljes tréfának” minősítette, az őt emiatt bírálókat pedig „hülyéknek” és „tökfejeknek”.

Berlusconi egyúttal arra panaszkodott, hogy szinte folyamatosan „aljas módon” bánnak vele a különböző „baloldali” televíziókban, mert a műsorvezetők között riadóláncon terjedt a parancs: bántani, sértegetni kell a kormányfőt. Ezzel kapcsolatban Berlusconi elmondta, hogy utasította a politikai műsorokban szereplő kormánytagokat: ne hagyják magukat provokálni, mert ez a műsorvezetők célja, ugyanis minél élesebb a szóváltás, annál nagyobb a nézettségi mutató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik