Külföld

Strasbourg 43 ügyben marasztalta el hazánkat

admin
admin

2008. 11. 19. 06:58

Negyvenhárom ügy miatt marasztalta el a magyar államot 2007 és 2008 szeptembere között a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága - írta a Magyar Hírlap.

Negyven ítéletet az eljárások elhúzódása miatt mondtak ki, a fennmaradó három ügyből kettő politikai jellegű. Az egyikben elmarasztalták az államot, amiért a bíróság elítélte Vajnai Attilát, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnökhelyettesét a vörös csillag viselése miatt. A másikban Korbely János alezredesnek adtak igazat, akit ’56-os sortűz-perben ítéltek el – olvasható a lapban.

A hírügynökség arról már korábban beszámolt, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága már októberben egy újabb ítéletében is elmarasztalta a magyar hatóságokat. A testület szerint a magyar hatóságok megsértették az emberi jogok európai egyezségokmányának a gyülekezés szabadságát biztosító cikkelyét, amikor 2004-ben nem engedélyezték, hogy a Baumag-kárvallottak Medgyessy Péter akkori miniszterelnök háza előtt tüntessenek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.