Nagyvilág

Beomlott a metró Kínában

Kínában beomlott egy épülő metróalagút, a balesetben legalább hárman meghaltak, és 17 ember sorsáról nem tudni semmit - jelentette vasárnap a kínai állami média.

A baleset Kína keleti, Csöcsiang (Zhejiang) tartományának fővárosában, Hangcsouban (Hangzhou) történt. Az alagútomlás helyi idő szerint vasárnap délután kezdődött, a helyszínen, a város egyik főutcáján 15 méter mély és 75 méter hosszú kráter keletkezett.

Az óriási hasadék 11 gépkocsit nyelt el, egy buszt is magába szippantott. A busz harminc utasát kimentették. A hatóságok 17 eltűntet tartanak számon. A három halálos áldozat közül az egyik építőmunkás, a másik egy taxi utasa volt, illetve a harmadik áldozatot még nem azonosították. A mentést nehezítette, hogy az alagutat ötméteres víz árasztotta el.

Egy túlélő elmondta az Új Kína hírügynökségnek, hogy amikor lassan omlani kezdett az alagút, az építőmunkások fejvesztve menekültek a lift felé. Közel harmincan bejutottak a liftbe, de hármuknak nem sikerült elérniük az emelőszerkezetet, őket lassan elnyelte az omladék. Egy túlélő munkás arról számolt be, hogy kétségbeesetten kapaszkodott felfelé egy acélsodronyon, mivel neki sem sikerült elérnie a liftet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik