Külföld

Leállítaná a bevándorlást az olasz kormánypárt

admin
admin

2008. 11. 13. 15:26

Két évre teljesen le kell állítani az Olaszországba irányuló bevándorlást - javasolta a gazdasági válságra tekintettel az egyik olasz kormánypárt, az Északi Liga (LN).

A párt törvényjavaslatot nyújtott be, amely arra kötelezné az orvosokat, hogy ha illegális bevándorlót látnak el, jelentsék fel. Azt is javasolta, hogy csak a legalább tíz éve az országban élő bevándorlók juthassanak szociális bérlakáshoz, továbbá hogy a bevándorló hátterű gyerekek külön osztályba járjanak, ha nem beszélnek olaszul.

A javaslatok élénk tiltakozást váltottak ki, az ellenzéki Demokrata Párt (PD) szerint az intézkedések hátrányos megkülönböztetést jelentenének a bevándorlókra nézve.

Az Északi Liga az Olaszországba érkező bevándorlók minden korábbinál magasabb számával indokolja kezdeményezését. Az idei évben több mint 40 ezren folyamodtak menekült státusért, és több mint 24 ezren vetődtek partra Itáliában. Utóbbiak többsége Szomáliából és Nigériából indult útnak. Az országban élő illegális bevándorlók számát 650 ezerre teszik a hatóságok.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.