Nagyvilág

Tőkés egyik magyar pártot sem támogatja

Elsősorban a független jelölteket támogatja a romániai választási kampányban Tőkés László európai parlamenti képviselő.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, aki egyben a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke, részt vesz például Kincses Előd Maros megyei független jelöltnek, egykori ügyvédjének a kampányrendezvényén is – írta a Krónika.

Az MTI bukaresti irodájába is eljuttatott egyházkerületi körlevelében a püspök „hamis választási propagandával” és „pártos ellenségképfestéssel” vádolja a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ).

„Egyházunk és gyülekezeteink ne vállaljanak részt hiteltelen jelöltek, politikai akarnokok és szélkakasok népszerűsítésében! Nemzeti érdekérvényesítésünk erősítése céljából viszont föltétlenül részesítsük előnyben a közösségünkhöz tartozó, a keresztény értékeket hittel valló – többségükben RMDSZ-színekben induló vagy független – jelölteket” – szólítja fel Tőkés a híveket.

Kincses előd ugyanabban a választókerületben indul a Magyar Polgári Párt (MPP) által támogatott független szenátorjelöltként, ahol Markó Béla, az RMDSZ elnöke is. Az MPP nem indít saját jelölteket a november 30-i választásokon, mindössze öt egyéni választókerületben támogat „függetleneket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik