Nagyvilág

Kadhafi sok fegyvert akar, olcsón

Mind a nyugati államok, mind a volt szovjet tagköztársaságok szeretnének fegyvert eladni Líbiának, így az észak-afrikai ország várhatóan a legelőnyösebb üzletet választhatja majd - mondta Moammer Kadhafi líbiai vezető csütörtökön Kijevben.

Líbia arra törekszik, hogy minél több modern fegyvert szerezzen be a lehető legjobb áron – hangsúlyozta Kadhafi, kiemelve, hogy ukrán fegyverek is szóba jöhetnek. “Még nem döntöttük el, hogy nyugat- vagy kelet-európai országgal kötünk üzletet, (…) Nagy-Britanniával, Olaszországgal és Franciaországgal is folytatunk tárgyalásokat” – mondta Kadhafi az ukrán fővárosban tett látogatását lezáró sajtótájékoztatóján.

Kadhafi kitért az amerikai elnökválasztásra is, és kijelentette: Barack Obama győzelme az egykori fekete rabszolgák győzelmét jelenti a fehérek felett. Hozzátette ugyanakkor, hogy aggódik a megválasztott elnök biztonsága miatt, és attól tart, hogy Obamának esetleg kisebbrendűségi komplexusa lesz majd a fehérekkel szemben.

A líbiai vezető csütörtökön fejezte be háromnapos ukrajnai látogatását, amelynek során találkozott Viktor Juscsenko ukrán elnökkel és Julija Timosenko kormányfővel is. Kadhafi előtte Oroszországban és Fehéroroszországban folytatott tárgyalásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik